Op naar Hong Kong
Door: DenD
Blijf op de hoogte en volg Dorien
08 September 2008 | Hong Kong, Hong Kong
De volgende dag hebben we de hele dag gereisd om in Yangshuo te komen, een leuk stadje in een prachtige natuurlijke omgeving. Ten eerste is het hier zo'n 35 graden om deze tijd en prachtig helder weer. Verder staan er 2000 solitaire bergjes van een paar honderd meter hoog (het zgn. Karstgebergte) en liggen er een aantal rivieren, waar je op kunt varen. We zijn hier 5 nachten gebleven en hebben het heerlijk gehad. Natuurlijk kunnen we niet helemaal niks doen en hebben we nog wat ondernomen. De eerste dag een boottochtje gemaakt met een bamboeboot op de Li rivier. De volgende ochtend hebben we om 6 uur 's morgens een ballon tocht gemaakt. Onbeschrijflijk mooi! En een landing..... tussen 200 landbouwveldjes in op een heel klein stukje gras. De dag erna hebben we een mooie en lekkere lange fietstocht gemaakt door de omgeving met een gids. Het leuke is dat ondanks dat je tussen de bergen zit, je toch nagenoeg vlak fietst! Op onze laatste dag zijn we naar een lichtshow geweest, die opgevoerd werd op en naast het water door zo'n 600 mensen. De show bestaat al 4 jaar en is gemaakt door regiseur die ook de opening van de OS heeft gemaakt. Prachtig was het!
De eerste dag in Yangshou ontmoetten wij Qin Qin (spreek je uit als Chi Chi) een Chinese die in Nederland bleek te wonen. Ze is getrouwd met een Nederlander en was op bezoek bij haar ouders met haar twee kleine kinderen. Ze heeft ons uitgenodigd te komen eten bij haar ouders (wij hebben samen met haar moeder boodschappen gedaan op de lokale markt en helpen koken). We hebben veel met haar gekletst en daardoor veel van China geleerd. Dat was een hele warme ontmoeting.
De volgende stop was in Longji, van waaruit we in 25 minuten omhoog liepen naar Ping'an. Daar hebben we een van de mooiste wandelingen van ons leven gemaakt! Hier zijn de rijstterassen nl. “uitgevonden”, die liggen er al meer dan 600 jaar. We hebben twee nachten in een houten hotel geslapen en Ron en Anja ontmoet. Zij zijn sinds maart in China, Beijing en blijven hier 3 – 5 jaar werken. Met hen hebben we de volgende dag een prachtige wandeling gemaakt van 5 uur, dwars door de rijstvelden. Je ziet op de foto's wel hoe mooi dat was!
Het einde van drie weken rondreis door China is nu aangebroken. De laatste reis per vliegtuig en trein naar Hong Kong verliep wederom goed en Daan kwam in de trein naast een 85 jarige Chinese dame te zitten. Natuurlijk heeft hij direct intensief contact en ze nodigt ons uit om de volgende dag met haar te lunchen, zo blij is ze eindelijk weer eens Engels te kunnen praten. Ze heeft haar leven lang als migratie onderhandelaar bij de UN gewerkt en praat daar graag over. Dus, nadat wij de volgende dag onze visa voor Vietnam hebben geregeld, gaan we uitgebreid met haar lunchen en kletsen. Weer een bijzondere ontmoeting! Verder hebben we nog een paar dagen rondgezworven door deze prachtige, drukke en fascinerende stad. Een dag een reuze Buddha bezocht op een ander eiland en naar het Ocean Park geweest. Een ecucatief park (incl. dolfijnenshow) gelegen aan de rand van de Pacific Ocean op een hoge berg met prachtig uitzicht op de Oceaan.
Vandaag vertrekken we naar Kathmandu, Nepal. Op naar ons favoriete land, op naar de Himalaya! Heerlijk door de bergen wandelen.
PS: helaas geen foto's van de rijstvelden en Hong Kong omdat het fototoestel op een te hoge resolutie stond. Kom maar kijken als we terug zijn!
08 September 2008 - 08:53
Carin:
Wat hebben jullie weer ontzettend veel gezien. En wat gastvrij van de Chinese dat ze jullie uitnodigen. Ik ben benieuwd naar jullie volgende land. -
08 September 2008 - 12:36
Diana:
Jeetje wat maken jullie een hoop mee en wel leuk dat jullie zo gastvrij worden ontvangen bij die mensen.
Ik blijf steeds kijken voor een nieuw bericht van jullie.
Groetjes Wim,Diana en Jessey -
08 September 2008 - 17:40
Henk Vd Hoek:
Hallo samen,
Geweldig om de verhalen mee te beleven!
Een probleem; ik word er ontzettend jaloers van.
Nooit iets met China gehad maar dat begint door jullie te veranderen.
Geniet er nog van!
Henk
09 September 2008 - 06:13
Ilmar:
Ik had echt weinig interesse in China, maar na het lezen van jullie reis verslagen begin ik de smaak wel te pakken te krijgen.
09 September 2008 - 11:44
Ron En Anja:
Hoi, wij zijn inmiddels weer terug in Beijing en Ron is weer druk aan het werk. We vonden het erg leuk en gezellig jullie ontmoet te hebben en wie weet tot ziens. Je weet tenslotte maar nooit! Geniet er nog van de komende maanden. We zullen met regelmaat eens kijken waar jullie zitten.
gr Anja en Ron -
10 September 2008 - 08:15
Erwin:
He Dorien!
Wat een geweldige foto's allemaal zeg! Leuke verhalen ook, zo zie je pas echt iets van de wereld!
Het enige wat ik de laatste tijd zie is schoolboeken, zit net in mijn 2e week. Het is een omschakeling maar wel erg leuk!
Genoet er nog van!!
Groetjes, Erwin -
10 September 2008 - 18:14
Jop:
Hoi,
Met Dommel gaat het goed, hij is wel wat kilo's aangekomen, niet erg toch?
Hij heeft het heel druk hier om iedereen die weggaat en weer thuis komt enthousiast te begroeten. En hij ligt eigenlijk overal in de weg, vooral in de keuken voor het gasfornuis! vind m'n moeder niet erg ze heeft toch een hekel aan koken! op de bank liggen vindt hij ook wel lekker. jammer dat we een witte hebben(nou ja hadden). Maar het is héél gezellig met Dommel!!
groetjes van Jop & Dommel & De rest van de familie -
11 September 2008 - 15:12
Eric (van Zuid):
Sinds onze avonturen in de Gobi volg ik jullie op de voet.
Het is een mooie reis en je beleeft zo nog eens wat. Geniet er van!
Grote groet, Eric -
12 September 2008 - 14:45
Margriet:
Fijn dat jullie het strookje vanuit Hong Kong hebben terug gestuurd. Zo weten we zeker dat we de ballonnenwedstrijd hebben gewonnen! -
14 September 2008 - 08:54
Roelof:
Hoihoi, weer leuk om te lezen en ik doe er mijn voordeel maar mee. Ik ga de meeste plaatsen (tot hongkong dan) ook aan doen. Ik ben nu in Lijiang en vertrek morgen naar Dali. Ik heb trouwens ook de tijgersprongkloof gelopen. Zat niet in het programma, maar met zijn drie-en hebben we ons afgesplitst van de groep en zelf de trekking geregeld. Prachtig.
Nou tot zover. Gr. Roelof -
14 September 2008 - 19:24
Rob, Ellen En De Res:
Hey Hallo,
Wat leuk om lezen wat jullie allemaal meemaken.
De foto's spreken al voor zich.
Geniet er lekker van........
Tot schrijfs xx -
16 September 2008 - 09:14
Han Snijders:
Hoi Dorien en Daan,
Wat een belevenissen, zit hier weg te dromen op het werk achter de computer! Wat een ervaring voor jullie. Geniet ervan en ik geniet een beetje mee van de verhalen en de prachtige foto's.
Groeten
Han
16 September 2008 - 18:05
Nels:
Het is toch wel heel bijzonder wat jullie allemaal zien en beleven. Heel fijn dat jullie dit kunnen doen.
Heel fijn voor ons dat we het kunnen meebeleven via de site. Leuke verhalen en mooie foto's!
En nog vele maanden voor de boeg! Tot de volgende keer. Alle goeds en hartelijke groeten van Klaas en mij. -
16 September 2008 - 18:59
Martine, Moes& Levy:
Hallo,
Wat leuk wat jullie allemaal meemaken.
Bedankt voor de kaart moet ik zeggen, vandaag binnengekregen.
Met Levy gaat alles heel goed, heel leuk vrolijk mannetje.
Heel veel plezier nog.
Groetjes Martine, Moes en Levy -
21 September 2008 - 19:34
Coby & Joop:
Hallo Dorien en Daan,
Heel leuk om jullie op deze manier te volgen, voor ons veel herkenbare situaties in China. Wel een luxe om voor alle ervaringen meer tijd te kunnen nemen. We kijken alweer uit naar jullie volgend verslag. Geniet er maar van ! Groet, Coby & Joop