De Olympische Spelen
Door: Dorien
Blijf op de hoogte en volg Dorien
14 Augustus 2008 | China, Beijing
Het begon al helemaal geweldig toen we op 08-08-08 met de trein aankwamen in Beijing. We werden opgehaald door Tracy Li en haar aanstaande echtgenoot Kaka (zelfgekozen Engelse naam, rara van wie..). Zij namen ons direct mee naar ons hotel en vervolgens naar een park in de stad waar je maar tot 16.00 uur binnen kon komen en daarna zou het afgesloten worden. Dat was namelijk 1 van de 24 plaatsen in Bejijng waar vuurwerk afgestoken zou worden na de opening. Uiteindelijk zijn we boven op een dak terecht gekomen van een restaurant, midden in een Chinese wijk en dus te midden van alleen maar Chinezen. Daar konden we op een groot scherm kijken en genieten van wat biertjes. Trots dat die Chinezen waren op hun opening... en terecht! Boven op het dak en voluit het volkslied meezingen – geweldig aandoenlijk. We hebben geweldig genoten die nacht.
De volgende dag hadden we meteen al een westrijd; judo met Ruben Houkes. Ruben hebben we drie keer zien winnen in de voorrondes. 's Middags zijn we maar even gaan kijken in het Holland Heineken House. Dit is een enorm gebouw (eigenlijk een museum), op een prachtige plek. Daar liep Balkenende naar de studio van 538, later gevolgd door Jan Smit. Toen we de taxi namen om iets te gaan eten, stapte Linda de Mol uit (Margriet, ik heb haar de groeten van je gedaan) en zo zou ik nog een tijdje door kunnen gaan. Ja, heel bekend Nederland loopt hier wel rond. Maar, zoals ik al schreef, 's avonds was de huldiging van Ruben Houkes door Maxima! Mijn week kon natuurlijk niet meer stuk!
De volgende dagen hebben we elke dag wel een wedstrijd gezien, behalve maandag, toen zijn we naar Temple of Heaven en de Zonnetempel geweest.
Gisteren hebben we het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad bekeken, samen met Pieter Matthijsse, een collega van Dorien, die in hetzelfde hotel zit. Gisteravond met z'n drieen naar het beachvolleyballen geweest. Dat was helemaal een geweldige ervaring, wat een sfeer in dat stadion! We hebben Schuil en Nummerdor zien winnen en misschien hebben jullie ons wel zien juichen! Daarna nog maar even naar de huldiging van Edith Bos in HHH.
We vinden het zo leuk dat we gisteren nog 3 kaarten voor wedstrijden hebben gekocht en de dagtrip naar de Grote Muur maar geskipt hebben.... Daan is er al geweest en ik kom nog hier wel een keertje terug...
Je leest het; we zijn even een weekje van het cultuurpad af en genieten enorm van alle wedstrijden en wat erom heen allemaal gebeurt.
Peking is een enorm veilige stad en heel goed te bereizen met taxi (kost een paar euro) of metro (kost 20 ct). Het zijn wel enorme afstanden, dus om naar de verschillende stadions te gaan, moet je flink wat tijd uittrekken. Je wordt ook erg omgeleid en je kan vaak niet rechtstreeks van subway naar de ingang van het stadion.
Wedstrijden waar we geweest zijn:
zaterdag 9/8: judo (Houkes)
zondag10/8: turnen en hockey (dames Ned)
dinsdag 12/8: basketbal (China) en volleybal (China)
woensdag 13/8: beachvolleybal (en voetbal, maar dat was te ver weg - hebben we nog kunnen verkopen
donderdag 14/8: badminton en judo (Henk Grol – drie keer zien winnen)
vrijdag 15/8: honkbal
Morgen ons laatste dagje in Beijing en zaterdag stappen we op het vliegtuig naar Xi'an. Dan begint onze tweede geboekte reis en trekken we in drie weken door China en eindigen in Hongkong.
14 Augustus 2008 - 09:40
Shaqie:
Dacht ik toch Maxima te zien zitten bij het beachvolleybal, maar dat was jij Door! Hopelijk herhalen ze het nog een keer;)
Terecht dat jullie iets langer hier blijven. Zoiets maak je maar 1 keer mee in China en de muur blijft idd staan.
Door trouwens weer helemaal opgeknapt?
Genet ervan!!!! Ik zal aan jullie denken als ik maandag weer op Stappegoor zit. -
14 Augustus 2008 - 10:51
Margriet:
Die Shaqie zit met haar neus bovenop de pc!!
Dank voor het overbrengen van de groeten aan Linda. Kende ze me nog? -
14 Augustus 2008 - 11:00
Vivian:
Hoi Daan en Dorien,
Wat een geweldige verhalen tot nu toe! Leuk om te lezen dat jullie je goed vermaken en genieten van de Olymische Spelen. Ga zo door!
14 Augustus 2008 - 11:39
Erika En Co:
Wauw, wat super gaaf dat jullie dat allemaal live meemaken. Ik volg de hele spelen via de tv. Op dit moment wint Nederland weer een medaille -> brons met judo. Misschien kunnen jullie deze huldiging nog net meemaken in het HHH. Als ik jullie verhaal zo lees heb ik steeds meer zin om alvast voor Londen 2012 te boeken. Lijkt me echt overweldigend.
Heel veel succes en veel plezier op jullie volgende reis / naar jullie volgende bestemming. Wij blijven op de hoogte van jullie activiteiten. Liefs van ons alle vier! -
14 Augustus 2008 - 14:20
Ilmar En Lonneke:
Helemaal te gek!
We kijken nu elke sportwedstrijd om te kijken of jullie er ook tussen zitten!
Heb je toevallig ook de going dutch karavaan gezien?
Geniet ze! -
14 Augustus 2008 - 19:16
Jolan:
Hoi, gaaf hoor om dat allemaal in Bejing mee te maken. Het lijkt me echt fantastisch om mee te feesten in HHH. Dommel was vorig weekend bij ons en Noah vond het fantastisch, leuke foto's gemaakt o.a. dat Dommel op Noah zit op de grond(favoriete houding, toch?)mailen foto nog wel door.
Geniet nog van het sportgebeuren en ik ben benieuwd naar het volgende verslag.
Groetjes Jolan -
14 Augustus 2008 - 20:03
Carin:
Zo eindelijk is het gelukt om jullie site te vinden. Net al jullie belevenissen zitten lezen met op de achtergrond de olymp. spelen. Victor is tot zijn spijt dinsdag weer op school begonnen en neemt nu alles op om dan als hij thuis is alles te bekijken. Zo af en toe zwemmen ze nu nog harder, want hij redt het niet om alles op normale snelheid te kijken. Het woord huiswerk komt dan ook niet in zijn hoofd op, gelukkig het is maar twee weken.
Hier alles best. Na eerst 1 kind op krukken en daarna de ander met zijn arm in het gips hebben we een heerlijk vakantie gehad. Nu is Marcel in USA en hebben wij weer een saai leventje t.o.v. jullie.
Groetjes -
15 Augustus 2008 - 07:55
Pap En Mam:
Lieve Dorien en Daan.
Een dag niet gekeken en alweer een enthousiast verslag van een heel erg leuke ervaring.Later gaan
jullie maar weer culturele dingen bekijken.Leuk al die reacties te lezen van jullie vrienden en familie. Ook het contact met jullie via de Email is geweldig!Het dagboek uitgeprint. Mara en Matisse zijn weer vertrokken en wij gaan vanavond met Janny en Piet zeilen. Liefs van Mam en Pa. -
15 Augustus 2008 - 07:58
Denise (REC):
Super om dit allemaal te lezen! Jullie moeten het geweldig hebben :D
Geniet ervan -
15 Augustus 2008 - 22:09
Kitty:
Kom net terug van een terrasje in de pijp. Ging het ook echt minstens een half uur over de spelen (gaap), verder gelukkig ook ook over andere dingen...... Maar ik denk dat ik zelfs enthousiast zou worden als ik daar was !Natuurlijk onwijs gaaf voor sportfans zoals jullie om zoveel van de spelen mee te maken. Maar om de muur dan maar over te slaan ?! Dat kan natuurlijk echt niet! -
17 Augustus 2008 - 12:44
Josee:
Fantastisch, geweldig leuke foto's -
17 Augustus 2008 - 19:51
Nettie:
Hoi Daan en Dorien
Niet te geloven wat jullie allemaal meemaken.Heel leuk al die foto's. Ik zal aan jullie denken als ik onder de paraplu de boodschappen doe. heel veel plezier.
18 Augustus 2008 - 07:35
Sandra:
Leuk om zo jullie belevenissen te volgen. Gaaf dat je echt bij de Olympics bent geweest.
Nou ik zal veel aan je denken terwijl ik weer hard aan het werk ga. Bhll. -
18 Augustus 2008 - 09:23
Karen Leclercq:
Ha Daan!
Heb je gezien op tv bij Omroep Brabant! Bij het programma Beijing Brabant. Daar waren ze een man aan het interviewen die bijzondere delicatessen aan het eten was, en in een keer zie ik jouw hoofd voorbij flitsen. Volgens mij maakte je een foto! Echt heel grappig!
Groetjes Karen -
18 Augustus 2008 - 17:59
Diana:
Hoi Daan en Door,
ik heb je volgens mij ook gezien Daan op de website van omroep Brabant bij het programa van Beijing Brabant van zaterdag 16 augustus. In een rose shirt met een stokje met zo'n delicatesse. Echt leuk om je te zien haha.
Ik kijk steeds of er wat leuks staat op jullie site.
Groetjes Wim,Diana en Jessey -
19 Augustus 2008 - 19:51
Carien:
Hallo Daan en Door,
Geweldig voor jullie om dit mee te maken daar mag de cultuur wel even voor wijken.Leuk ook om Pieter ook nog op de foto te zien. Daar zullen we volgende week de verhalen van wel van horen. Ben vandaag weer begonnen en over 2 weken leg ik er ook de pannen weer op voor 3 weken, dus we hebben het nog niet zo slecht bij het ROC (ha, ha). En hele goede reis en ik blijf jullie volgen.
20 Augustus 2008 - 08:34
Jan:
super al die verhalen,
Door jullie zal de medaillespiegel wel stijgen.Over stijgen gesproken, jouw oude stijgijzers met schoenen hebben weer rond mogen kijken op een 4000er, nog bedankt voor het lenen.
veel plezier
20 Augustus 2008 - 16:43
Raoul En Debby:
Hi!
Wat leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie geweldige ervaringen. Klinkt allemaal erg goed.
Wij zijn inmiddels weer veilig thuis en hebben heel veel zin om weer te gaan werken ;-)!
Groetjes van ons! -
20 Augustus 2008 - 20:33
Clim:
Hoi Dorien en Daan
Leuk om jullie zo te volgen met al die foto's en verhalen. Komen die allemaal uit dat kleine "Dinkey Toy" laptopje van jullie??
Mijn 1e 3 dagen waren heerlijk relaxed met 3 collega's en een koffieapparaat waar een soort bruin aftreksel uitkomt. Ik bel Willeke en Cynthia plat maar dat is ook wel gezellig.
Verder heb ik veel steun aan mijn overbuurvrouw.
Veel succes met jullie avontuur. -
23 Augustus 2008 - 09:52
Robin:
ajooooo! Ik zeg net tegen mama: ik wil ook op wereldreis! jullie reis klinkt echt geweldig! ik heb jullie helaas nergens op de tribune zien zitten..
maar jullie zijn nu ergens een rondreis door china aan het maken, lijkt me ook heel leuk. ik mis jullie wel hoor!
liefs robin
24 Augustus 2008 - 05:50
Tom En Annemiek:
Hi D & D,
Alles wel? Aan het genieten van een ballonvaart, lichtshow, of al helemaal gelukkig met de bamboetocht op vlot 'with the other tourists?'. haha, wat jullie ook doen: geniet.
Dat doen wij hier ook nog bijzonder.
We hebben vannacht toch weer een belevenis gehad... We sliepen bij de Tibetaanse familie in een kast van een huis, bijna geen ramen, nette slaapkamer voor ons (groot!), geen douche te bekennen, ranzige toilet, hele mooie 'woonkamer', waar we 's avonds met de familie hebben gegeten, primitieve keuken waar de dochter op 2 pitjes in 2 wokken het eten bereidt, vader die de hele dag alleen maar rookt en verder niets doet -zo lijkt het tenminste-, moeder die echt de hele dag op het land heeft gewerkt, en oma (ze schijnt 80 jaar te zijn) ook de hele dag buiten aan het werk.
We konden geen woord met ze wisselen en dat was erg jammer. Ik heb op discrete (maar af en toe ook op vooral niet-discrete) wijze veel foto's gemaakt, want die koppen..... prachtig.
Een ding is zeker: je snapt niet hoe deze mensen zo kunnen leven. Zo vies (er wordt zo van het land aan tafel aangevallen), zo primitief, zo basic. En natuurlijk: als ze niet anders weten en hier gelukkig mee zijn is dat prachtig, maar ze hebben wel een flatscreen in huis staan (met wel 100 zenders) en ook hier hebben ze allemaal de kekste mobieltjes (en bereik!).
Nu weer in een compleet andere wereld: het lijkt wel alsof we in Tibet zitten. Niets hier lijkt meer op het China dat we eerder hebben gezien. We zitten naast een tibetaans klooster met prachtige monikken!
Leuk om te zien.
We houden contact (we zullen regelmatig jullie site bekijken, want zijn natuurlijk nieuwsgierig naar jullie avonturen) en lezen wel weer.
Greetz,
Tom en Annemiek
24 Augustus 2008 - 22:50
Peter & Fenne:
Hallo beiden,
Wij zijn helemaal niet jaloers dat jullie die geweldige spelen hebben gezien. Wij hebben hier heel wat uurtjes voor de TV doorgebracht.
Met Dommel gaat alles ok. Hij moest wel even wennen in het begin en leek jullie te missen. Nu is ie wel gewend en een vrolijke hond. Hij heeft ook al zijn eerste versgebakken krentenbrood van het aanrecht gejat!! Hij vond het erg lekker, alleen was het te warm zei hij...
Kortom: het gaat hier goed. Geniet er nog van en we blijven jullie volgen.
Groetjes, Penne & Feer