Klaar voor de start......
Door: D en D
Blijf op de hoogte en volg Dorien
15 Juni 2008 | Nederland, Breda
Nog een paar weken en dan is het zover! Dan pakken we onze rugzak en hoeven we even 6 1/2 maand niet te
werken en gaan we heerlijk genieten van een mooie reis!
Dat wil zeggen; de Chinezen maken het begin van de reis nog knap spannend, al voordat we onderweg zijn. Veranderingen met de beveiliging van de campus in Beijing waar wij zouden gaan slapen, heeft ertoe geleid dat we een nieuw hotel hebben moeten boeken. Eén voordeel; we zitten nu dichter bij de Olympische Stadions. We hebben echter nog altijd geen visum omdat de Chinezen precies willen weten waar de toeristen per nacht gaan slapen. Daarnaast krijgen we slechts een visum voor 30 dagen (i.p.v. 90), wat zal betekenen dat we niet naar Tibet kunnen, omdat de grenzen t/m september gesloten zullen zijn voor buitenlanders. Balen dus, want die Himalaya Express was wel een hoofddoel van ons.
Het eerste deel van de reis ziet er als volgt uit: op 19 juli vliegen we naar Moskou, van waaruit we de Transmongolië Express richting Beijing nemen. Onderweg stappen we nog een paar keer uit en maken we een tocht door de Gobi Woestijn van een week, per jeep. Op 8 augustus, de dag van de start van de Olympische Spelen komen we aan in Beijing - waar we minimaal 6 wedstrijden gaan bekijken en natuurlijk het ook Holland Heineken House... Daarna hebben we een tweede reis geboekt naar Hong Kong, waar we ongeveer 5 september aan zullen komen. Maar daarover later meer.
Vervolgens willen we naar Nepal, Bhutan, Laos, Cambodja en Vietnam en eindigen we in ieder geval in Nieuw Zeeland.
We zullen onze belevenissen bijhouden op deze site en hopen dat je er een heel klein beetje van mee kan genieten! Wij hebben er in ieder geval verschrikkelijk veel zin in, al zullen we een hoop mensen (en 1 dier) vast wel een beetje gaan missen.
Veel plezier met ons dagboek!
Daan en Door
De WaarBenJij.Nu-helpdesk
27 Maart 2008 - 19:49
Arno :
Yes, ik ben de eerste. Nu alleen nog een kleurrijker achtergrond hoor.
Veel plezier met de voorbereidingen! -
13 April 2008 - 17:25
Robin:
hoooi daanie en doorie,
leuke site zeg. als jullie op wereldreis zijn ga ik elke dag kijken hoe jullie reis verloopt! alvast veel plezier!!
xxx -
08 Mei 2008 - 12:01
Anouk:
Plank, jij de eerste...ik de derde...dus ook nog een vrij aardige ranking, toch?!
Daan en Door, ga lekker genieten!
Groeten!! -
04 Juni 2008 - 15:41
Marielle:
gekke beste daan je gaat op reis.wij wesen je veel succes met je reis. -
16 Juni 2008 - 19:44
Margriet:
Ook al zitten wij gewoon thuis, ik kan me echt verheugen op jullie berichten! Dus vooral veel vertellen...! -
19 Juni 2008 - 11:32
Fam. Kraan:
Hoi Daan en Door,
leuk deze site kunnen we toch nog een beetje jullie volgen wij zullen regelmatig kijken. Veel plezier samen. -
26 Juni 2008 - 17:50
Oma Sara V Jessey.:
Hallo Daan en Dorien.
Wat leuk dat jullie de reis gaan maken geniet er volop van en kijk goed uit met alles,ik heb jullie site dus ik kan en hoop alles bij te houden van jullie waar jullie zich begeven nogmaals heel veel succes gewenst van mij geniet er van groetjes van Jessey zijn oma moeder van Diana.goede reis hoor. -
01 Juli 2008 - 09:47
Gerard Sanberg:
goede reis en veel plezier -
01 Juli 2008 - 14:56
Geertje Van De Wouw:
Geweldig zo'n reis! Ben heel benieuwd naar al jullie verhalen. Ontzettend veel plezier. Ik wens jullie een fantastische tijd. -
01 Juli 2008 - 19:17
Kiwi:
...zielig dat jullie ons zolang moeten missen...of is er nog plek in die camper??
Geniet nog even van het thuisfront en een bed waar je helemaal inpast!
02 Juli 2008 - 20:56
Danielle:
Gaaf deze site! Ik ga hem in koude wintermaanden hier zeker veelvuldig bezoeken. Heel veel plezier, geniet er van en ik bewaak het fort!
Groet, Danielle, Peter, Quinten en Fabiënne -
08 Juli 2008 - 13:47
Ingeborg:
Hoi Dorien,
Veel plezier en geniet er van!!!
Groetjes Ingeborg -
08 Juli 2008 - 14:40
Pieter:
Heerlijk zo'n vooruitzicht. Geniet van alle momenten. Gelukkig zien we elkaar in Beijing. Ik hoef jullie dus niet zo lang te missen als veel anderen. Tot bij de Spelen! -
10 Juli 2008 - 10:08
Erika :
Jullie zijn er klaar voor? Ik heb me aangemeld op jullie site, dus vanaf nu blijft de hele familie Schreuder-Vos op de hoogte van jullie activiteiten. Veel plezier. X -
11 Juli 2008 - 10:54
vakantie gaan!) -
16 Juli 2008 - 09:45
De Balie Stappe:
Daan en Dorien
Zo vlak voor de vakantie willen wij jullie een goede reis wensen, lekker genieten en zullen jullie zeker volgen via de site. -
17 Juli 2008 - 14:44
Geert:
Sorry Daan dat ik niet op de laatste training was. Het zal nu wel verbaal een stuk rustiger worden. Ik ben nog even aan het zoeken voor wie ik nu moet gaan lopen.
Ik vind het erg jammer dat je in Keulen er niet bent en niet onder die 3:45 gaat lopen. Ik zal me proberen in te houden om het gat niet nog groter te laten worden.
Het afscheidsbiertje hou ik nog wel tegoed tot januari.
Heb samen een mooie reis.
Geert