The day before - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Dorien Duindam - WaarBenJij.nu The day before - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Dorien Duindam - WaarBenJij.nu

The day before

Door: Door

Blijf op de hoogte en volg Dorien

05 November 2011 | Nederland, Amsterdam

Vrijdag vroeg naar bed, want het zou best eens kunnen dat daar zaterdag op zondag iets minder van terecht komt. De spanning en stress gieren dan door je lijf. Wat voor weer wordt het, wat moet ik dan aan korte broek of lange broek, extra shirt aan ??? en hoe koud wordt het voor de start. We zijn er namelijk al om 08.00 uur en starten pas om 10.40 uur. Gelukkig mogen wij wachten in de tent van ING, maar toch…

Maar zover zijn wij nog niet. Na eerste tot 10.30 uur te hebben gebruncht, zijn we even rustig naar het Rockenfeller Centre gewandeld en genoten van het schitterde uitzicht vanaf The Rock. Het was ongelooflijk helder weer en we hebben een hele tijd in het zonnetje van het adembenemende panorama genoten.

Daarna rustig door het Central Parc naar de finish plaats van de marathon gelopen. Naast de finish is een grote tent geplaatst en daar waren wij door ING uitgenodigd voor een pastaparty. Al om 15.30 uur want na ons zouden er nog ongeveer 4000 mensen ook van de pasta komen genieten. Prima eten. Twee soorten pasta en daarbij een heerlijke salade. Niets mis mee. En weer een honderdtal vrijwilligers om te bedienen en alles in goede banen te leiden.

Daarna terug naar het hotel en dan beginnen de voorbereidingen voor de marathon pas echt. Voor diegene onder jullie die niet weten wat dat inhoudt hieronder even alle voorbereidingen:
1. alle gegevens achter op je startnummer zetten (naam, medicijn gebruik, waar naar toe te bellen bij een ongeval etc. etc.)
2. startnummer op shirtje spelden
3. broek en shirt klaarleggen
4. sokken erbij (de kniekousen)
5. schoenen checken
6. lange of korte broek ???
7. vaseline voor schurende lichaamsdelen
8. gel-letjes klaarleggen
9. pufje voor Dorien (blijkt inspanningsastma te hebben)
10. oude trainingsbroek en oud jack klaarleggen (die worden vlak voor de start weg gegooid en later aan de armen van New York uitgedeeld)
11. heuptasje (voor de gel en het fototoestel) klaarleggen
12. van de 2 telefoontoestellen het alarm op 05.00 uur zetten (05.30 uur ontbijt) en uiteraard ook de wekker (naast onze kamer hebben Gwen en Carolien) ook hetzelfde klaar staan – dus dat gaat wel lukken.
13. water en nog een zak eierkoeken mee voor vlak voor de start
14. startnummer op plastic zak plakken. Deze plastic zak breng je voor de start naar een UPS vrachtwagen en na de finish bij Central Park kun je die weer ophalen.
15. Droge spullen voor na de finish in de plastic zak doen

En klaar zijn Door en Daan. Lekker slapen (om 22.00 uur) en morgen gezond weer op. Oh, ja en als verrassing gaat hier vannacht de wintertijd pas in…uurtje extra!

• 06 November 2011 - 09:10

Peggy:

Wat zullen jullie inmiddels zenuwachtig zijn. Wij denken veel aan jullie en hopen op een mooie droge dag of je nou een korte of een lange broek aandoet. Heel veel plezier en doe voorzichtig.

• 06 November 2011 - 11:23

Simone:

Wow, zet 'm op... Ik denk aan jullie (ps zelf gisteren weer voor het eerst een rondje in Liesbos gelopen!!!)
    Zet jullie beste beentje voor!!
    Kuzzzz Simone

• 06 November 2011 - 12:24

Kees De Groot :

EHH Daantje en Door, toppie .... zal de lijst in de gaten houden... binnen de 4 uur he.. C U

• 06 November 2011 - 16:51

Simone:

Ha, de eerste vijf kilometer zitten er op zo te zien in ruim 31 minuten... Ik volg jullie hoor!! Zet 'm op....
    xxx Simone

• 06 November 2011 - 20:28

Pa En Ma:

Fantastisch, je bent er bijna en in een
    geweldige tijd. wij zijn erg trots op je. laat snel iets van je weten. Hoe is het met Daan gegaan - heeft hij geen last van zijn blessures ??
    Bel ons even al is het laat groeten Pa Ma

• 06 November 2011 - 20:49

Simone:

PROFICIAT!!!! 4.31.33 Wow Ik ben supertrots op jullie !
    Nu aan de champagne???
    xxxx

• 06 November 2011 - 21:26

Guus:

Mooi gedaan Dorien, die trainingen van 30 km zijn nog goed te herkennen. Nou die VeVa-mannen weer.........

• 06 November 2011 - 23:07

Shaq: